Parmak İzindeki Mucize


 [ PARMAK İZİNDEKİ MUCİZE ]*

Acil servis gözüne parmak sokulmuş insanlarla dolmuştu. Polis, "Parmak izimdeki mucizeyi görmek ister misiniz?" diyen, sonra da insanların gözüne parmak sokan kişiyi gözaltına almış, emniyete götürmüştü. 

Adam sakince oturmuş kendisine sorulan sorulara cevap veriyordu. Bu tuhaf olayın kulağına gittiği emniyet amiri de odaya girdi. Bir sandalye çekip oturdu. 

"İnsanların gözlerine neden parmağınızı sokuyorsunuz?" diye sordu polis memuru. Adam, "Onlara gerçeği göstermek için!" dedi. "Hangi geçeği göstermek istiyorsunuz?" diye sordu polis memuru. Adam emniyet amirine dönerek, "Sayın amirin de öğrenmek istediği gerçeği." dedi. 

Emniyet amiri dikkatin kendi üzerinde toplanmasıyla soruşturmaya dahil oldu. "Evet," dedi, "Gerçeği ben de öğrenmek istiyorum." "Öyleyse açıklayayım." dedi adam, "İnsanlar bir şeyi görmeye alıştıklarında artık onu göremezler, bu sebeple insanları göremedikleri şeyleri görmeye zorlamak gerekir. Benim yaptığım şey de bu."

Emniyet amiri, "Bunun göze parmak sokmakla ne alakası var!" dedi. Adam, "Mucizeyi görmek ister misiniz?" diyerek parmağını emniyet amirine doğru uzattı. İlk anda geri çekilen amir, sonra bir mucizeye şahitlik etti.

Adam nezarete atılırken, ekip otosu da emniyet amirini acile götürüyordu.

[ izzet koçak ]*

#mikroöykü739